Park Hotel seen from above Central location in Amsterdam topview helicopter view

Park Hotel Geschiedenis

Er was eens een prachtig Amsterdams theehuis…

De negentiende eeuw staat voor het begin van een bijzonder verhaal. In 1840 werden op de hoek van de Stadhouderskade en de Hobbemastraat de deuren geopend van een bijzonder theehuis. 55 jaar lang ontving het de meest welvarende inwoners van Amsterdam. Het theehuis stond zelfs aan de vooravond van het beroemdste park van Amsterdam, nu bekend als het Vondelpark. Binnen twee eeuwen is dit theehuis getransformeerd tot een prachtig 4-sterrenhotel, met 189 hotelkamers, genaamd Park Hotel. Leer ons verhaal kennen.

Historical building Park Hotel
2001

Van traditioneel theehuis naar hotel met zwarte façade

Nauwelijks vijftien jaar na de opening van het Vondelpark, werd het theehuis omgebouwd tot hotel. Het was in deze periode dat het hotel de toepasselijke naam Parkzicht kreeg. Hier werd in 1925 de VARA opgericht. Een uitbreiding volgde niet veel later, met het oog op de Olympische Spelen van 1928. Al gauw telde het hotel 90 kamers, meerdere feestzalen, bowlingbanen, een biljard-gedeelte en een bar. Toen vlak daarna de Tweede Wereldoorlog uitbrak, werd de façade van Parkzicht in de kenmerkende kleur zwart geschilderd, om eventuele luchtaanvallen af te houden. Park Hotel is in deze kleur bewaard gebleven.

2010

From Van Parkzicht tot Park Hotel

Na de oorlog is Park Hotel meerdere malen gerenoveerd. De biljard en bowling ruimtes sloten. Meerdere feestzalen werden omgebouwd tot vergaderzalen. Ook de naam veranderde: van Parkzicht naar The Inn At The Park en later The Park Hotel. Aan het einde van 2006 sloot het hotel zich aan bij Grand City Hotels & Resorts, het bedrijf wat verantwoordelijk is van de laatste renovatie in 2007. The Park Hotel werd volledig gestript, de hotelkamers, zalen, lobby, receptie, restaurant en bar zijn compleet gerenoveerd. Park Hotel heropende haar deuren in 2008. De opening van MOMO Restaurant, Bar & Lounge werd op 1 oktober in dat jaar groots gevierd.

Sinds 1 december 2009 zijn Park Hotel en MOMO ook aangesloten bij WORLDHOTELS, om de internationale positie van Park Hotel Amsterdam te versterken.

Historic picture Park Hotel in black and white

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, deals en events